Øienmedaljen

Ivar Øiens minnemedalje

medalje_pins_i_eske copy Ideen til en utmerkelse i District Norden ble lansert på Ra II konventet i Sandefjord 2003 av leder i PR og informasjonskomiteen Jan Egil Larsen, Kiwanis Club Larvik. District Norden har et fond som trenger penger, la oss lage en medalje med diplom, til minne om Ivar Øien , District Nordens første  Norske guvernør og Kiwanis Club Oslos første president.

En hedersbevisning hvor beløpet på kr. 5000,- går til fondets oppbygging.

Medlem av PR og info komiteen Roar Hansen, Kiwanis Club Åsgårdstrand lagde utkast, og ferdig produkt til medalje og pin i samarbeid med Kristin Øien, Ivar Øiens kone.

Den første medalje ble utdelt ved Kiwanis Club Oslos 40 års jubileum 10.01-2004 til Kirsten Øien.

District Nordens Fond har bestemt at denne hedersbevisning kan kjøpes av Districtet, Divisjoner og klubber.

Dette er den høyeste utmerkelse man kan få i District Norden, og kan ikke kjøpes av medlemmer. Den blir gitt til personer som har utmerket seg over lang tid i Kiwanis eller for Kiwanis.

Liste over mottakere:   Liste Øienmedaljen

Slik bestilles Øienmedaljen

Send bestilling til District Nordens fond på:  fondet@kiwanis.no

Bestillingen må inneholde:

– hvem som bestiller
– antall medaljer
– navn på mottaker
– når skal utdeling skje (skal stå som dato på diplomet)
– begrunnelse som skal skrives på diplomet  (ikke over 150-200 ord)
– betalingsinformasjon; kontakt og fakturaadresse.

.

Regler for bæring.

Lagt til i etterhånd i 2009 etter innspill fra Kåre Sørby etter forespørsel fra noen.

– Medaljen i bånd

hører festklær til. I offisielle Kiwanismarkeringer som konventbankett, klubbers jubileumsfeiring o.l. bør den da bæres. Andre kiwanissammenkomster med mørk dress/smoking må vurderes individuelt.

I sammenkomster utenfor kiwanissammenheng er bæring neppe aktuell, med mindre Kiwanis er bidragsyter eller medspiller og markeringen har et offisielt preg, og Kiwanis er vesentlig implisert.
– Medaljeknappen

er en alternativ og mindre offisiell måte å bære utmerkelsen på. Den egner seg som slipsnål eller på jakkens brystlomme, men er noe for stor til jakkeslaget.

Den kan bæres nær sagt når som helst, men bør begrenses til spesielle anledninger og pene klær.