Hvordan

Eksempler til hjelp for opplegg av Kiwaniskunnskap (5K)

Momenter for gjennomføring av Kiwaniskunnskap – Vedlegg D – Kiwaniskunnskap

Det lønner seg alltid å legge en del arbeid i presentasjonen av Kiwaniskunnskap. Dårlige forberedelser og uinspirert gjennomføring kan fort virke negativt på klubbmiljøet og interessen. Søk evt. støtte hos distriktskomiteene eller andre ressurspersoner.

Ferdig quiz!   Nedenfor er eksempel på quiz som kan brukes overalt!

Eksempel på lynquiz (brukt på Motivasjonskonferansen):

Det er mange måter å drive opplæring i Kiwaniskunnskap på – vår håndbok gir mange råd og vink her, men etter at vi hadde stor lykke med en innledende quiz på Motivasjonskonferansen så legger vi den – på oppfordring – ut her! Klarer DU alle?
Kanskje kan du overraske klubben på et møte?

Quizen kan enkelt justeres til andre emneområder – poenget er at den er kort og enkel men fokuserer på viktige tema!!!
XXX
  Her er lenken til «Lynquiz i Kiwaniskunnskap» – Quiz om Kiwanis generell
Åpne quizen og lagre den på din maskin.NB! Denne er i Power-Point-format. Har du ikke dette programmet finner du en lenke nederst til en utgave i PDF som kan brukes på de fleste datamaskiner. Bruk «Full skjerm»-modus – da virker den nesten som i Power Point.

Quizen gjør seg best som «Dagens overraskelse» – husk bare å ha papir og penner tilgjengelig. Tid til svar på hvert spørsmål bør ikke være mer enn 15-30 sekunder.
La den enkelte skrive ned svaret på ett og ett spørsmål.

Gjennomgå til slutt forslagene til svar – uten å spørre noen av deltakerne om forslag.

La deltakerne selv være dommer over seg selv – karakterskala ligger i presentasjonen og vises på skjermen til slutt.

Tidsbruk: Ca 20-25 minutter.

MERK! – noen av svarene må tilpasses den enkelte anledning og det gjør du lett i Power Point.
Benytter du PDF-utgaven må du ta noen svar muntlig.

Quiz om Kiwanis i pdf